Corvin Innovation Campus 1 – 2

Youtube thumbnail

Videó lejátszása

Corvin Innovation Campus 1 – 2

A Corvin Innovation Campus a Corvin Sétány sikertörténetének következő fejezete. A formabontó kialakítású épület gyakorlatilag meghosszabbítja a népszerű sétálóutcát. A kilencszintes komplexum első üteme 15 800 négyzetméter, a második 13 800 négyzetméter irodaterületet biztosít.

A szinte teljesen érintésmentes irodaház és a megújuló parkosított közterület átformálja a Szigony utca és környéke arculatát. Az épület horizontális párkányrendszere sokszínűen tagolja a homlokzatokat, míg mozgalmas lamella-rendszere játékosságot is kölcsönöz az épületnek.

Az ’A’ kategóriás Corvin Innovation Campus a BREEAM Excellent fenntarthatósági elvárásoknak és WELL Platina minősítésnek megfelelően valósul meg, ami a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el.

Az épület már a globális egészségügyi helyzet következtében megváltozott bérlői igények figyelembevételével készül a Futureal vadonatúj Stay Safe kezdeményezése keretében. Az irodaház gépészeti rendszere, a magyarországi követelményeket messze túlteljesítő egyedi szűrői, UV-s csírátlanítói Budapest egyik legtisztább levegőjét biztosítják majd. A Stay Safe eredményeként a Corvin Innovation Campus közös területei szinte teljesen érintésmentessé válnak.

Az irodaházat a digitális korszak elvárásainak megfelelően tervezték, építésénél pedig nagy hangsúlyt fektetnek a zöld felületek kialakítására. A központi lobbiból érhető el a közel 3000 m2-es belső udvar, melynek formai koncepciója a benapozást, az építészeti formavilágot és adottságokat is figyelembe véve, egyfajta nagy közös kültéri nappaliként egészíti ki, illetve teszi még élhetőbbé a közvetlen környezetet. Az épület a kerékpározókat emelt számú biciklitárolóval, külön zuhanyzókkal és szekrényekkel várja.

H-1082 Budapest, Szigony utca

Méret: 29 600 m2
1.ütem: 15 800 m2
2.ütem: 13 800 m2

Megközelíthetőség

– Üllői út – Nagykörút kereszteződése, jelentős gépkocsi és tömegközlekedési csomópont
– M3 metró Corvin-negyed, Klinikák állomásai
– 4-es és 6-os villamosjáratok megállója
– a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető főút mentén

Szolgáltatások

– Corvin Plaza (közel 100 üzlettel)
– éttermek, kávézók
– 3 000 m2 alapterületű fitnesz/wellness központ úszómedencével
– gyorsmosoda
– szépségszalonok
– látszerész üzletek
– postahivatal
– bankfiókok és pénzautomaták
– mozi, színház és koncerthelyszínek
– parkosított sétány